Atkinsova Dijeta

atkins-diet

Kako djeluje

Ne reagira svako tijelo na isti način s različitim pristupima gubitka težine. Ključ je pronaći rješenje za vaše tijelo i metabolizam.

Dr. Atkins, poznati kardiolog, ograničio je svojim pacijentima unos šećera i ugljikohidrata. Kao rezultat toga, mnogi od njegovih pacijenata uspješno su smršavjeli i zadržali se tako – iako su ranije bili neuspješni sa redovitim niskokaloričnim dijetama!

Ključ je razumijevanje da neki metabolizam može koristiti dvije različite vrste goriva za energiju – ili šećer (i ugljikohidrate koji se ubrzo po tijelu pretvaraju u šećer), ili masti. No, vrsta goriva koju sagorijevate može imati veliku razliku u gubitku ili održavanju težine. Tipična prehrana smanjuje kalorije, ali je i dalje visoka u ugljikohidratima (a time i šećeru). Kao rezultat toga, mnogi ljudi neprestano kruže od “dizanja” šećera  (gdje je višak šećera zapravo pohranjen kao masnoća u tijelu) i “padanja” šećera (gdje se osjećate umorno i halapljivo gladni – za ugljikohidrate i šećer). Za mnoge, stvarno je teško izgubiti težinu na taj način.

Atkins, s druge strane, ograničava ugljikohidrate (šećer), tako da tijelo sagorijeva masnoće, uključujući tjelesne masti, u zamjenu za gorivo. Ovaj pristup tijelu stalno dostavlja  gorivo, a težina se gubi, čak i kada se konzumira više kalorija. Stalna opskrba gorivom znači više stalnih razina energije tijekom cijelog dana, a manje gladi i potrebe! Možete zapravo izgubiti težinu, a imati osjećaj sitosti! Znanost je Atkinsova načela dokazala u više od 80 kliničkih studija!

Atkinsova dijeta – kako započeti